13 Kasım 2009 Cuma

DONDURMALI İRMİK HELVASI




Bu helvanın tadı muhteşem oluyor.Tarifini
SADECE YEMEK arkadaşımdan aldım.aslında hergün blogumu güncellemek istiyorum ama büyük oglum birinci sınıfa gittigi için,küçük oglumda çok yaramaz oldugu için fırsat bulamıyorum.Bu tarif ne zamandır bekliyor ilk gece onikide yaptım ve yaptıgıma degdi çok güzel oldu yiyen herkes çok beyendi zaten begenmedigim şeyi asla buraya koymuyorum.BUYRUN TARİFE:

MALZEMELER:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı fıstık
- 100 gr tereyağ veya margarin(sıvıyağ da olabilir)
- Tarçın
- Dondurma
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye yağı koyup eritiniz.İçine fıstıkları ve irmiği koyup orta ateşte karıştırarak kavurunuz.Fıstıkların rengi pembeleştiği zaman irmiğin kavrulması tamamdır.Kavrulan irmiğin içine suyunu ekleyip karıştırın suyunu çekince hemen şekerini ekleyip karıştırın bu aşamada şeker eiryeceği için tekrar sulanacaktır.Karıştırmaya devam edin suyunu çekinde ocaktan alın ve üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın.15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra Bir kasenin içine ortası oval kalacak şekilde helvadan koyun ve ortasına biraz dondurma koyun üzerini tekrar helva ile kapatın.Kaseyi servis tabağına ters çevirin isterseniz üzerine tarçın serperek servis yapınız.
NOT:Ölçüleri kişi sayınıza göre çoğaltabilirsiniz.İsteğe bağlı olarak şeker miktarını artırabilirsiniz.Ben dondurmalı yaptığım için bir bardak koydum.
AFİYET OLSUN

NOT :FOTOGRAF İÇİN KUSURA BAKMAYIN FOTOGRAF MAKİNAM OLMADIGI İÇİN PC KAMERASIYLA ÇEKİYORUM.

6 yorum:

  1. Fatma'cığım canım ellerine sağlık beğendiğinize çok sevindim.Afiyet şeker olsun arkadasım.Güzel bir hafta sonu dılıyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık...

    İnan adı bile yetiyor canım fotoda gayet güzel...

    YanıtlaSil
  3. Iciinde tarcin olmasi yeterli :) Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba teşekkür için ziyaretinize geldim.Alıştırma kilodundan bahsetmişsiniz heryerde bulabilirmiyim?Hiç kimse bana bahsetmemişti...sevgiler

    YanıtlaSil
  5. cnm aşı hakkındaki yazını okudum zaten hiç sıcak bakmamıştım helvaya gelince onayı vemişin zaten eminim nefistir

    YanıtlaSil
  6. arkadaşım eline sağlık.lezizimi leziz görünüyor.sana yavrunla kolaylıklar dilerim okul hayatında

    YanıtlaSil