20 Mayıs 2011 Cuma

HAYATIMIZ TESADÜF

ŞUAN AŞK TESADÜFLERİ SEYRETTİM VE HÜNGÜR HÜNGÜR AGLIYORUM ASLINDA CANIM AGLAMAK İSTİYORMUŞ AGLAMAKTAN YAZAMIYORUM DEVAMI SONRA...

17 Mayıs 2011 Salı

YORGUNUM

BAHAR TEMİZLİGİ YAPIYORUM VE ÇOK YORGUNUM AMA YENİ TARİFLERDE DENİYORUM ÇOK YAKINDA İŞLERİM BİTİNCE PAYLAŞICAM SINAVIMI MERAK EDENLER VARSA SÜPER GEÇTİ.

5 Mayıs 2011 Perşembe

HÜNKAR BEGENDİ


Bizim evde hünkar begendi çok sevilir özellikle eşim içinde et olan herşeye bayılır bende sık sık yaparım yaparken başarılıyımdda anlatırken okadar başarılı degilim dilimin döndügügü kadar anlatıcam.
bu hafta sonu sınavlarım var beni takip edenler bilir açıkögretim lisesinde okuyorum inşallah güzel geçer.ALLAHIM herkesin yardımcısı olsun.
MALZEMELER:
BEŞAMEL SOS İÇİN:                                                                        
4-5 adet patlıcan(etli olanlardan olursa daha iyi olur )                               
                           3 çorba kaşıgı un
                           2 su bardagı süt
                            tereyag
                             kaşar peyniri
    ET SOTE İÇİN:İstege baglı 300-400gr et
                              sivri biber
                              sogan
                              salça
                              sarımsak
                              istenilen baharatlar
YAPILIŞI:patlıcanları bir kaç yerinden delip közleme tavasına koydum aayrı bir tavaya eti koyup biraz rengi dönünce küp küp dogranmış soğanları,sarımsakları ve ince kıyılmış  biberleri koyup onlarıda soteleyip salçamızı koyup birazda sıcak su katıp güzelce pişiriyoruz o pişerken başka bir tavada yagı eritip  unu kokusu gidene kadar kavuruyoruz ılık sütümüzüde ilve edip birazda tuz ekliyoruz çok katılşırsa süt ilavesi yapıyoruz en son rendelenmiş kaşarıda ilave edip közlenen patlıcanlarıda incecik kıyıp beşamel sosumuza katıp iyice karışştırıp pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.et sotemizin tuzunu ve baharatlarını ilave ediyoruz ben kekik karabiber ve maydanoz koyuyorum kontrol eddiyoruz pişdigini ve altını kapatıyoruz.ister borcama koyabiliriz beşamel sos u koyup üstüne et soteyi ister aynı şekile tabaklara servis edebiliriz.
                             AFİYET OLSUN....